+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 20 січня 2017

Яскраві моменти та здобутки студентів факультету лісового і садово-паркового господарства в 2016 році

Яскравим і незабутнім був 2016 рік для студентів факультету лісового і садово-паркового господарства. Перемоги у Всеукраїнській студентській олімпіаді за напрямом підготовки «Лісове і садово-паркове господарство», спортивних змаганнях місцевих та міжнародних рівнів, участь у різноманітних культурних заходах залишили приємні згадки про минулий рік.

13-14 квітня в Уманському НУС відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом підготовки «Лісове і садово-паркове господарство». Учасниками олімпіади стали 27 учасників з дев’яти аграрних вузів. Серед великої конкуренції перемогу здобула команда факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС. Перше місце з усіх теоретичних та практичних випробувань заслужено отримав Олександр Сивак (51-лгм).

Також визначною подією був конкурс «Міс і Містер університету – 2016».  Студенти Марія Юркова (11-сп) та Олександр Слюсар (21-сп) гідно представили наш факультет. Олександр Слюсар нагороджений в номінації  «Містер Артистизм", Марія Юркова - «Міс Грація». Приємним результатом конкурсу було те, що титул «Містер університету – 2016» здобув Олександр Слюсар та був нагороджений булавою (символом мужності, сили і влади нашого непереборного українського народу). 

Студенти факультету лісового і садово-паркового господарства взяли участь у спортивних дійствах, що проводилися у рамках тижня здоров’я.  Студенти проявили свою активність та зайняли І місце з волейболу. Також було проведено конкурс оригінальних страв "з нічого", за результатами якого було визначено, що найоригінальніше та творчо до справи підійшла саме наша команда

Практична підготовка студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів факультету лісового і садово-паркового господарства. Саме тому, студенти впродовж року постійно брали участь у створенні зелених насаджень та проведенні агротехнічних заходів догляду за рослинами для забезпечення благоустрою в університеті та місті. Так, у листопаді, за сприяння Уманської міської адміністрації, студенти лісового та садово-паркового факультету взяли участь у культурному заході «Посади дерево у своєму місті».

17 листопада, з нагоди міжнародного дня студента, в УНУС відбувся заключний етап конкурсу на кращого серед студентів. Факультет лісового і садово-паркового господарства представляв на конкурсі Олександр Сидоренко  (31-сп), який гідно представив наш факультет та отримав високі оцінки журі в окремих конкурсах.

Студенти  факультету лісового і садово-паркового господарства, як завжди, були активними учасниками творчих колективів Уманського НУС.

Окремо варто відзначити спортивні здобутки студентів нашого факультету з важкої та легкої атлетики, вільної боротьби, дзюдо та боксу.

У березні на спортивній базі Таврійського державного агротехнологічного університету відбулося відкриття Всеукраїнських спортивних ігор серед студентів      ВНЗ  I-IV рівнів акридитації. Першим видом змагань став гирьовий спорт. У змаганнях взяли участь понад 120 найсильніших спортсменів України. Збірна команда Уманського НУС  стала срібним презером. У складі збірної команди успішно виступили наші студенти. Перше місце у вагові категорії 90 кг здобув  Вячеслав Войченко  (31-лг), третє – Сергій Ткаченко (21-сп).

У квітні в спортзалі УНУС проводився  Чемпіонат Черкаської області в залік спартакіади серед студентів ВНЗ. Команда нашого університету  зайняла перше місце. До складу команди ввійшов Роман Блажко (41-лг).

Під час проведення чемпіонатуміста з футболу, який тривав з 21 вересня по 10 жовтня збірна команда УНУС в наполегливій боротьбі виборола ІІІ місце. Захищав честь університету студент групи 51-лгс Віталій Білий , якого було визнано кращим нападником чемпіонату.

16 грудня в м. Черкасах проводився Меморіал   з легкої атлетики, на призи  професора О.В. Тканка з заліком в ІІ спортивних іграх Черкаської області серед ВНЗ. Змагання проходили в легкоатлетичному манежі СДЮСШОР в яких прйняло участь понад 200 студентів.  Владислав Кудина  (41-сп) показав кращий результат на дистанції 60 м. З хорошими результатами на 60 та 400 м закінчив дистанцію Назар Смілянець  (11-сп).

З 2 по 4 грудня в м. Хмелницькому проходили змагання  на Кубок України з універсального бою. Від нашого  університету виступали кращі студенти з боротьби дзюдо, серед яких наш студент Роман Блажко (41-лг) завоював почесну срібну медаль.

10 грудня в м. Черкасах проводився Чемпіонат області   з важкої атлетики. У ваговій категорії 77 кг чергову перемогу здобув Вячеслав Войченко (31-лг) з результатом 186 кг у сумі двоборства. Перше місце у ваговій категорії до 94 кг, в сумі 230 кг також завоював Богдан Гибало (21-сп).

Приємними є здобутки студентів нашого факультету на Міжнародному рівні. У листопаді 2016 року, в столиці Литви – Вільнюсі, відбувся грандіозний міжнародний турнір із боксу, в якому взяли участь спортсмени з Іспанії, Ірландії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Вірменії, Норвегії, Швеції та України. Студент першого курсу факультету лісового і садово-паркового господарства Назар Смілянець (11-сп) у ваговій категорії 64 кг зайняв почесне друге місце.

Тож 2016 рік для студентів факультету лісового та садово-паркового господарства знаменувався новими перемогами та враженнями. Віримо в те, що новий 2017 рік буде не менш плідним та насиченим.

 Деканат факультету лісового і садово-паркового господарства