+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 31 травня 2022

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ, ПРИУРОЧЕНА 135 РІЧЧЮ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ВИДАТНОГО ВЧЕНОГО І ПЕДАГОГА У ГАЛУЗІ СЕЛЕКЦІЇ І НАСІННИЦТВА ІВАНА МАКСИМОВИЧА ЄРЕМЄЄВА

     31 травня 2022 року в Уманському національному університеті садівництва відбулась Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 135-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі селекції і насінництва Івана Максимовича Єремєєва. У зв'язку із запровадженням воєнного стану на території України та заради безпеки учасників освітнього процесу секційні засідання були проведені дистанційно, із використанням онлайн-платформи Zoom. Студенти, аспіранти та викладачі кафедри лісового господарства взяли активну участь у роботі секції «Лісове господарство». Робочими мовами конференції була українська та англійська.

      Важливим є заохочення студентів до гармонійного поєднання навчальної, наукової та інноваційної діяльності, що сприятиме вдосконаленню якості вищої освіти, а також намагатися стимулювати талановиту українську молодь до втілення власних наукових розробок та ідей на  благо суспільства.

     Відкрила секційне засідання студентка 4-го курсу Катерина Хільченко, яка ознайомила всіх учасників із життєвим шляхом та науковими досягненнями видатного вченого Івана Єремєєва. Подальші доповіді всіх учасників конференції стосувались питань збереження та раціонального використання лісових ресурсів. Приємним є той факт, що значна увага в доповідях приділялась питанням недеревної продукції лісу (лікарські рослини, гриби, бджільництво), яка на сьогодні не використовується в повних обсягах відносно свого потенціалу. Студенти продемонстрували свою професійну підготовку, та вміння працювати з програмами Power Point, Microsoft Office, інтернет-ресурсами. Вразили і цікавими слайд-шоу, які не залишили байдужими аудиторію присутніх.

     За матеріалами конференції буде опубліковано збірник тез в електронному вигляді.

Ірина Іващенко,

доцент кафедри лісового господарства