+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 25 червня 2016

Реставрація живої загорожі з граба звичайного студентами факультету "Лісового і садово-паркового господарства"

      5-6 квітня 2016 року студенти факультету «Лісового і садово-паркового господарства» здійснили реставрацію живої загорожі з граба звичайного (Carpinus betulus L.). Об’єкт озеленення знаходиться на території Уманського НУС та відділяє університет від транспортного шляху по вул. Інтернаціональна.

      Огорожа з граба звичайного досягає 2 м у висоту та виконує важливі санітарно-гігієнічні функції, а саме: захист території від вітрів, пилу, вихлопних газів та шуму.

      У результаті природних та антропогенних факторів загорожа стала розрідженою, велика кількість дерев «випали», що зумовило утворення просвітів. Студенти доповнили живу загорожу висадивши 2100 саджанців 2-3-річного граба. Посадка саджанців здійснювалась на глибину 20-30 см у траншеї викопані за допомогою лопат, та під меч Колесова – у важкодоступних місцях. Посадковий матеріал був узятий з лісового масива «Білогрудівка» ННВВ УНУС.

      Практична підготовка студентів є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки спеціалістів садово-паркового господарства. Студенти на практиці оволоділи сучасними методами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професії під час конкретної роботи в реальних виробничих умовах.

 

Ірина Іващенко, викладач кафедри лісового господарства .