+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 04 січня 2024

СПІЛЬНА ЛЕКЦІЯ НА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНІ ПРОГРАМИ 205 ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО ПОЧАТКОВОГО ТА ПЕРШОГО РІВНІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

     10 листопада  2021 року  для проведення лекції здобувачам початкового та першого рівнів освіти за спеціальністю «Лісове господарство», був запрошений кандидат сільськогосподарських наук, завідувач кафедри лісівництва, лісових культур та таксації лісу Поліського національного університету Сірук Юрій Вікторович.   Тема лекції: «Санітарні рубки в лісах України».

     Під час заняття були розглянуті наступні питання:

     Загальні  відомості про санітарно-оздоровчі заходи, вибіркові санітарні рубки, категорії стану дерев.

     Суцільна санітарна рубка. Особливості призначення. Ліквідація захаращеності. 

     У змісті лекції викладач використав результати власних спостережень, досліджень та ознайомив студентів із правилами проведення суцільних і вибіркових санітарних рубок.

     Юрій Вікторович повідомив  сучасну наукову інформацію, результати останніх досліджень, що не знайшли висвітлення у підручниках й посібниках і ознайомив студентів з програмою  за допомогою якої визначали повноту експрес методом для визначення санітарного стану. Присутні на лекції студенти та викладачі високо оцінили рівень проведеного лекційного заняття за змістовністю, інформативністю, логічністю, доказовістю та дохідливістю викладу матеріалу.

     Колектив кафедри, на чолі із завідувачем Шлапаком Володимиром Петровичем  висловлює щиру вдячність за цікаву та змістовну зустріч Сіруку Юрію Вікторовичу.