+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 23 березня 2017

Участь кафедри лісового господарства Уманського НУС в акції "Майбутнє лісу в твоїх руках"

Доброю щорічною традицією навесні для спілкування лісівників з громадськістю стала акція «Майбутнє лісу у твоїх руках!», що проводиться за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України. Захід підтримується Міністерством освіти і науки України та обласними управліннями освіти.


Головна мета акції — висвітлення ролі лісової галузі в нашій державі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення нових лісів та значення для суспільства лісівничих професій. Особливий наголос ставиться на активній участі шкільної і студентської молоді до відновлення лісових насаджень і вихованню у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи та оточуючого середовища.

Цього року акція розпочинається 21 березня (цей день проголошено Генеральною Асамблеєю ООН в резолюції  A/RES/67/200 як Міжнародний день лісів) та триватиме до Дня навколишнього середовища, який в цьому році в Україні відзначають 15 квітня.

Кафедра лісового господарства Уманського НУС з радістю долучилась до  даного заходу, оскільки популяризувати таку добру справу заради майбутнього наших дітей є гідною справою для кожного з нас.

Першим кроком було відвіду­вання Дмитрушківської ЗОШ Уманського району з метою формування відповідального ставлення учнів до природного середовища, в якому живемо. До акції було залучено учнів 6 класу, які під керівництвом викладача кафедри Василя Шпака садили алею з горіха ведмежого перед школою. Учні відповідально підійшли до процесу. З цікавістю поглинали в себе інформацію про техніку вирощування та догляду за деревами та старанно висаджували саджанці. Більшість з них робили це вперше у своєму житті. Юні природолюби своїм  прикладом продемонстрували, як треба ставитися до природи, любити її і оберігати.

 

Кожен учень посадив своє дерево, і водночас набув відповідальності за нього, оскільки буде доглядати та плекати його доки воно не окріпне.  У майбутньому з кожного саджанця, посадженого маленькими ручками, виросте могутній горіх. І через десятки років уже дорослі люди будуть приходити в стіни рідної школи, бачити як їхні діти бігатимуть під алеєю з ведмежого горіха, і з теплом в серці згадуватимуть той день, коли її створили.

Надіємось, що з посаджених з любов’ю підростаючим поколінням саджанців виростуть справжні дерева. І якщо після цього заходу хтось з учнів захоче пов’язати своє життя з лісівничою справою ми будемо дуже раді бачити їх у стінах нашого ВУЗу.