+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 17 травня 2017

З’їзд студентів-лісівників північноєвропейського регіону (NERM) в Уманському НУС

      16 травня 2017 року у рамках програми Northern European Regional Meeting (NERM) в Уманському НУС відбувся Північноєвропейський регіональний з’їзд студентів-лісників у якому взяли участь 39 учасників із 13 країн світу (Туреччини, Словенії, Німеччини, Латвії, Естонії, Канади, Грузії, Чехії, Данії, Фінляндії, Словаччини, Греції, України). 

      Привітав учасників з побажаннями нових здобутків і перемог проректор з науково-педагогічної роботи Уманського НУС Михайло Мальований. 

      Історичну довідку про Уманський національний університет садівництва висвітлила Вікторія Косменюк. Завідувач кафедри лісового господарства Володимир Шлапак  у своїй доповіді озвучив інформацію про кафедру лісового господарства, шляхи та перспективи розвитку лісового господарства. Викладач кафедри лісового господарства Сергій Коваль доповів про славетні імена кафедри лісового господарства. Регіональний представник Міжнародної асоціації студентів-лісівників (IFSA) в Європі Крістіан Талл (Естонія) розповів про історію створення асоціації, плани роботи, цілі та стратегії подальшого розвитку асоціації. Також представив студентку 4-го курсу факультету лісового і садово-паркового господарства Анастасію Сухецьку, як керівника новоствореної асоціації студентів-лісників Уманського НУС. Анастасія Сухецька подякувала за надану можливість бути представником асоціації та ознайомила студентів-лісівників з палацово-парковими ансамблями родини Потоцьких в Україні.

      Керівник асоціації студентів-лісників НУБіП України Ганна Лобченко висвітлила організаційні питання зльоту та подякувала керівництву університету та організаторам за підтримку в проведенні заходу.

  Учасники науково-практичної конференції ознайомилися з історію розвитку університету, його структурою, славетними іменами кафедри лісового господарства, науковими заходами та практичною підготовкою студентів. Під час з’їзду студенти відвідали Наукову бібліотеку Уманського НУС, де ознайомилися з колекціями рідкісних книг (ХVIII – початок ХХ ст.) та Науковий гербарій Уманського НУС, який з 2016 року зареєстровано в Index Herbariorum (New York).

      Заключним етапом з’їзду була  екскурсія в Національний дендрологічний парк «Софіївка». Студенти-лісівники ознайомилися з понад двома тисячами різних видів дерев і кущів та ландшафтним проектуванням парку.