+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 21 березня 2018

Міжнародний день лісів

     Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй резолюцією A/RES/67/200 проголосила 21 березня Міжнародним днем лісів. Цей день покликаний привернути увагу до важливості значення лісів для життя на планеті, підвищити обізнаність суспільства про їх надзвичайно важливу роль. Міжнародний день лісів відзначають в усіх країнах світу.

     У зв'язку з цим, основним завданням Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимості лісових екосистем, їх дійсного стану, основних заходів їх захисту та відновлення. Країни закликають здійснювати роботу по організації місцевих, національних та міжнародних заходів за участю лісу та  садіння дерев у Міжнародний день лісів.

     З нагоди Міжнародного дня завідувач кафедри лісового господарства професор Володимир Шлапак провів бесіду з учнями Мошурівської загальноосвітньої школи, які одночасно є членами шкільного лісництва. Обговорювали проблеми розвитку лісового господарства, збереження та відтворення лісів. Долучив учнів до участі в акції, яка триває щорічно з 21 березня по 20 квітня (День Довкілля) в акції «Майбутнє лісу  у твоїх руках».

     Метою акції є поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення населенню важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у роботах з лісовідновлення та лісорозведення».

     Володимир Шлапак ознайомив учнів 10-11 класів з структурую кафедри лісового господарства, перевагами та перспективами навчання, правилами вступу.

     Запросив учнів відвідати університет на день відкритих дверей 19-20 квітня.

Олена Марно-Куца, ст. викладач кафедри лісового господарства