+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 22 березня 2019

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ В УМАНСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ САДІВНИЦТВА

     Щороку 21 березня відзначають Всесвітній день лісу. Традицію святкування цього дня було започатковано в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, на яких було обговорено важливість вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісів, яка одразу ж була підтримана Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

     Проблема збереження лісу та його багатств є однією з найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. У зв'язку з цим, основною метою святкування Міжнародного дня лісу є привернення уваги жителів планети до проблеми збереження лісів, інформування про значимість лісових екосистем, сучасний стан, основні заходи щодо їх захисту та відновлення. Щороку цього дня проводяться акції щодо збереження та відтворення зелених насаджень. Такі заходи формують у молодого покоління дбайливе ставлення до природи.

    Тому саме цього дня студенти 11-лг групи та викладачі кафедри лісового господарства на чолі з деканом факультету лісового і садово-паркового господарства Валентином Поліщуком взялися за озеленення території Уманського національного університету садівництва. Сезон посадки молодих дерев розпочали висаджуванням тендітних саджанців сосни кримської. Після короткого інструктажу, всі цілком професійно взялися за роботу і вже за півгодини завзятої праці молоді деревця були посаджені. Запорукою того, що рослини добре приживуться, були і хороший настрій працівників, і сприятлива післядощова погода. Загалом, захід в рамках акції пройшов успішно.

    Пам’ятаймо! Ліси – наші легені, запорука чистого повітря, а отже і нашого здоров’я. Навіть найменша причетність кожного з нас до посадженого дерева буде вагомою підтримкою для життя на Землі.

    Посаджені сьогодні дерева будуть рости і через роки, радувати своєю величчю та красою майбутні покоління студентів, а кожен учасник, напевне, назавжди запам’ятає день, коли зробив особистий внесок в озеленення рідного університету.

 

Світлана Адаменко,

викладач кафедри лісового господарства