+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 08 жовтня 2019

ІV МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЛІСОВОГО І САДОВО-ПАРКОВОГО ГОСПОДАРСТВА»

     3-4 жовтня 2019 року в Уманському національному університеті садівництва відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку лісового і садово-паркового господарства», присвячена 175-річчю з Дня заснування університету та з нагоди 200-ї річниці від Дня народження професора М. І. Анненкова. До участі в роботі конференції долучились вітчизняні та зарубіжні дослідники вищих навчальних закладів, молоді науковці, студенти. У зв’язку з актуальністю піднятих питань за результатами конференції була опубліковано 2 збірника матеріалів доповідей учасників. Загальна кількість публікацій – 142. Кількість авторів – 225 чоловік, з них 25 доктори наук, в тому числі 3 іноземні.

     Конференцію відкрив доктор с.-г. наук, професор Володимир Шлапак. 

     З привітальним словом до учасників звернувся перший проректор університету Іван Мостов’як.

     У наукових доповідях, проголошених на пленарному засіданні, обговорювались актуальні питання розвитку лісового господарства. Першим виступив доктор с.-г. наук, професор Володимир Шлапак який висвітлив біографічні дані М.І. Анненкова, як видатного ботаніка, фенолога, садівника, діяча лісового та садово-паркового господарства. У другій частині доповіді Володимир Шлапак розкрив резерви підвищення лісистості та продуктивності культур сосни у Центрально-Придніпровській височинній області. Наталя Михайлова, працівник бібліотеки університету розповіла про праці М.І. Анненкова, які знаходяться в стародруках бібліотеки. Далі виступили доктор с.-г. наук, професор навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства НУБіП України Василь Юхновський та доктор с.-г. наук, професор Федір Бровко, канд. с.-г. наук, старший науковий співробітник НДП «Софіївка» Олександр Балабак, канд. с.-г. наук Тетяна Мамчур, Юрій Урлюк (НУБіП України), канд. біол. наук Володимир Вітенко, Ніна Шпак (НПП «Кармелюкове Поділля»).

     По закінченню виступів, були підведені підсумки роботи конференції. Конференція пройшла на високому науково-теоретичному рівні, в формі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням як вчених, так і студентської молоді.

 

Світлана Адаменко,

викладач кафедри лісового господарства