+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 22 жовтня 2019

Участь команди Уманського НУС у Всеукраїнських інтелектуально-спортивних змаганнях професійного спрямування «FORESTRY QUEST»

17-19 жовтня 2019 року на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та Боярської лісової дослідної станції відбулися Всеукраїнські інтелектуально-спортивні змагання професійного спрямування «FORESTRY QUEST» серед студентів коледжів та університетів, що навчаються за спеціальністю 205 «Лісове господарство».

15 команд (60 осіб) найкмітливіших студентів-лісівників з усієї України змагалися за звання найкращих майбутніх фахівців лісової галузі, серед яких команда факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського НУС "Sumari". Склад команди: Назарій Фурманюк, Олександр Самородченко, Євген Левендюк, Магдалина Шпілка.


 Захід був організований за ініціативи та безпосередньої участі членів студентського наукового гуртка "Київська асоціація студентів-лісівників" (KFSA) під керівництвом Ганни Лобченко, за підтримки керівництва ННІ лісового і садово-паркового господарства, Боярської лісової дослідної станції, Міжнародної організації FSC та компанії Stihl в Україні. 

Метою заходу є забезпечення підвищення якості підготовки фахівців з лісового господарства та активізації участі студентів у громадській і навчально-науковій діяльності.

 Відкриття Forestry Quest відбулося у Еко-класі Ботанічного саду НУБіП України. Привітав усіх учасників ректор університету Станіслав Ніколаєнко, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида та доцент Володимир Малюга.

У перший день програмою заходу було передбачено екскурсії  в Ботанічний сад НУБіП України,  музей лісових звірів і птахів ім. професора О. О. Салганського, лабораторію інженерно-технічного забезпечення лісового комплексу фірми «Stihl», розсадника декоративних рослин «Єва», науково-виробничих об’єктів Боярської ЛДС та «власне» представлення команд. 

 

 У день змагань налаштував учасників перед початком конкурсної частини Forestry Quest майстер-клас від компанії Stihl. Студенти мали змогу власноруч випробувати новинки техніки!

 Змагання Forestry Quest включали ІІІ етапи.

І етап включав два конкурси - "Заміна ланцюга бензомоторної пили" та "Розкряжування колоди механізовано".

ІІ етап був найважчим, адже учасникам довелося подолати маршрут (вказаний на карті) протяжність якого становила понад вісім кілометрів та визначити близько 50 зразків із профільних дисциплін (гербарію трав’янистих рослин-індикаторів, облиснених та необлиснених пагонів, шишок, насіння деревних і чагарникових видів, лісових звірів і птахів, фітопатологічних хвороб та ентомологічних шкідників, деревини тощо). У бланках відповідей, окрім української, необхідно було вказати латинські  назви  видів.  Також  враховувався  загальний  час  на проходження етапу. Команда Уманського НУС подолала маршрут за 1 годину 52 хвилини показавши гарні результати з профільних дисциплін.

ІІІ етап – таксація окремого ростучого дерева (окомірно), колоди та насадження (інструментально).

Перед оголошенням результатів змагань було проведено цікаву вікторину від FSC.

З заключним привітальним словом до учасників змагань звернувся директор ННІ лісового і садово-паркового-господарства НУБіП України Петро Лакида та заступник директора Боярської ЛДС Юрій Несторяк. Після чого організаторами було проведено нагородження учасників змагань.

Команда Уманського НУС гідно представила університет показавши гарні кінцеві результати, та була нагороджена грамотою за особливі успіхи у визначенні дендрологічних зразків.

Захід виявився надзвичайно цікавим і змістовним, адже дух конкуренції та прагнення до нових знань є рушійною ланкою для підготовки висококваліфікованих фахівців лісового господарства!

 

Ірина Іващенко, доцент кафедри лісового господарства