+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 05 травня 2018

В НУБіП України пройшли загальні збори Лісівничої академії наук України

     Лісівнича академія наук України (ЛАНУ) – фахова академія наук України, громадська організація, що об'єднує представників української лісівничої справи. Науково-творчий, методичний і координаційний громадський центр галузі «Лісового господарства» і «Садово-паркового господарства», технології деревообробки та економіки лісового комплексу.

     27 квітня 2018 року Володимир Шлапак, як дійсний член академії, прийняв участь у загальних зборах Лісівничої академії наук України, які проходили в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України.

     Основними питаннями порядку денного, було обговорення перспектив розвитку та законодавчого врегулювання Національної лісової політики. Як результат, Загальні збори ЛАН України прийняли рішення про створення робочої групи, яка у найближчий час має розробити проект Закону «Про лісову політику України». А також, важливим питанням, яке стало предметом обговорення – відновлення у діючому переліку спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, спеціальності «Мисливське господарство». У результаті прийнято рішення підготувати відповідне звернення до Міністра освіти і науки України. 

     Після закінчення Загальних зборів всі присутні відвіддили ВП НУБіП України «Боярську лісову дослідну станцію».

Марно-Куца Олена, кандидат с.-г. наук, ст. викладач кафедри лісового господарства