+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 26 лютого 2016

Науково-практична конференція «Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства»

      8 грудня 2015 року в Уманському національному університеті садівництва відбулась науково-практична конференція «Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства» присвячена 90-річчю від Дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора Василя Івановича Білоуса.

      На конференції обговорювались актуальні питання щодо сталого розвитку лісового і садово-паркового господарства за такими напрямками: лісове господарство, садово-паркове господарство, біологія, екологія.

      У цей пам’ятний день на конференції були присутні найближчі люди Василя Білоуса: дочка Оксана Білоус, онуки Ганна та Антон Пастушенки, двоюрідний брат Віктор Поліщук.

      Наукову конференцію відкрив завідувач кафедри лісового господарства, доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Шлапак.

           З вітальним словом виступив проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Карпенко, який відзначив важливість особистості вченого та подякував завідувачу кафедри лісового господарства Володимиру Шлапаку за традиційне проведення наукових конференцій, присвячених видатним особистостям.

      З життєвим та науковим шляхом Василя Білоуса учасників конференції ознайомила викладач кафедри лісового господарства Світлана Адаменко з доповіддю: «Василь Іванович Білоус: сторінки життя та діяльності науковця і педагога». З науковими здобутками професора Василя Івановича Білоуса всіх присутніх ознайомив Володимир Шлапак.

      З подякою та щирими словами про батька виступила дочка видатного вченого Оксана Пастушенко. Вона розповіла про наукову діяльність та не легку долю Василя Білоуса, поділилася приємними спогадами з дитинства, та спогадами про останні дні найдорожчої для неї людини. Також з теплими словами про Василя Білоуса виступив доктор сільськогосподарських наук, профессор кафедри бджільництва НУБіПУ Віктор Поліщук. Він розповів про життєвий та науковий шлях видатного науковця і рідної для нього людини.

      Під час конференції також доповідали: Сергій Коваль, кандидат сільськогосподарських наук, доцент; Сергій Сонько, доктор сільськогосподарських наук, професор; Тетяна Мамчур, кандидат біологічних наук, доцент; Сергій Кононенко, старший викладач; Володимир Вітенко, кандидат біологічних наук, доцент.

      Учасники та гості конференції мали змогу ознайомитись з науковими працями Василя Білоуса, які були представлені в залі.

      На згадку про цей пам’ятний день біля корпусу кафедри лісового учасники конференції була посаджена ялиця Нордмана.

      За результатами конференції був опублікований окремий збірник, до якого увійшло 60 наукових статей.

Ірина Іващенко, викладач кафедри лісового господарства