+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 25 травня 2019

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Лісове господарство».

   22-24 травня 2019 року в Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Лісове господарство».

   В олімпіаді взяли участь студенти із дев'яти закладів вищої освіти, а саме: Миколаївського національного аграрного університету, Харківського національного аграрного університету, Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова, Херсонського державного аграрного університету, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Сумського національного аграрного університету, Уманського національного університету садівництва, Вінницького національного аграрного університету та Житомирського національного агроекологічного університету.

   Факультет лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва представили такі студенти: Анастасія Кєн, Віталій Клименко та Олександр Самородченко. Керівником команди і членом журі була кандидат сільськогосподарських наук, доцент Ірина Іващенко.

   З привітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан та декан факультету лісового господарства Василь Турко.

   Студенти демонстрували свої знання в трьох етапах: практичному (визначення зразків рослин), теоретичному (тестування з лісівничих дисциплін) та професійному змаганні безпосередньо у лісі (окомірна таксація окремо ростучого дерева і двох насаджень).

   За результатами олімпіади команда Уманського НУС нагороджена грамотою за найкращі результати з окомірної таксації насаджень. В індивідуальному заліку Олександр Самородченко та Анастасія Кєн отримали грамоти за найкращі результати в теоретичному етапі з лісової таксації та лісових культур, а Віталій Клименко - за високі результати із дендрології у практичному етапі (визначення деревних та кущових порід за пагонами в безлистому стані).

   Учасникам змагань хочеться побажати успіхів у всьому задуманому та нових плідних здобутків!

 

Ірина Іващенко, доцент кафедри лісового господарства