+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 01 червня 2017

24-26 травня в Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО».

Студенти лісового та садово-паркового господарства прийняли участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності "Лісове господарство" в Житомирському національному агроекологічному університеті.  

У олімпіаді прийняли 29 учасників з 10 вищих навчальних закладів: Національного університету біоресурсів та природокористування України (м.Київ), Національний лісотехнічний університет України (м.Львів), Сумський національний аграрний університет, Харківська державна зооветеринарна академія, Харківський національний аграрний університет, а також Миколаївський національний аграрний університет, Прикарпатський національний університет та Харківський національний університет міського господарства.

Команду Уманського національного університету представили студенти  51 лгм Яцишин Ярослав, Стеблян Віталій, а також студентка 41 сп групи Сухецька Анастасія. У  перший день олімпіади відбулися змагання та визначення зразків із дендрології, ботаніки та деревинознавства.

Перший тур олімпіади (практичний) включав визначення зразків деревних порід за пагонами та деревиною, а також видове різноманіття рослин-індикаторів.

У другий день олімпіади відбувся другий та третій тури. Другий тур (теоретичний) - тестування з лісівничих дисциплін, таких як "Лісова таксація", "Лісознавство", "Лісові культури", "Дендрологія" та "Озеленення населених місць. Третій тур ( практичний) - професійні змагання у лісових насадженнях, передбачає проведення у лісі окомірної таксації окремого дерева і двох насаджень (сосняка та березняка).

Наші студенти поділилися досвідом зі своїми колегами та отримали масу незабутніх вражень від спілкування.