+38 (04744) 3-43-79
Меню
Остання редакція: 11 квітня 2019

ІІ Національний круглий стіл «Пожежі в природних та культурних ландшафтах України: розбудова національної політики управління природними пожежами»

    9 квітня 2019 року на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України було проведено ІІ-й Національний круглий стіл, під час якого здійснювалося обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами». 

     Організацію, підготовку та матеріально-технічне забезпечення Національного круглого столу здійснював Регіональний Східноєвропейський центр моніторингу пожеж (REEFMC), за підтримки Ради Європи, Угоди з головних небезпек EUR-OPA та Центру глобального моніторингу пожеж.  

     У роботі круглого столу прийняли участь представники відповідних міністерств, ключових відомств, кризових, щодо даного питання підприємств, наукових установ. Серед учасників круглого столу були представники Державного агентства лісових ресурсів України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної служби статистики України, Міністерства внутрішніх справ України, Українського НДІ цивільного захисту, OSCE та інших установ та організацій.

     Також прийняв участь у роботі ІІ-го Національного круглого столу завідувач кафедри лісового господарства Уманського національного університету садівництва, доктор с.-г. наук, професор Володимир Шлапак.

     Під час роботи круглого столу в робочих групах було обговорено ключові проблеми запобігання виникнення пожеж, забезпечення готовності протипожежних служб до гасіння природних пожеж, ведення офіційної статистики, виявлення, моніторингу та реагування на природні пожежі, а також їх наслідків.

     За результатом Національного круглого столу було сформовано короткі узагальнення та рекомендації щодо розробки Національної політики управління природними пожежами в Україні, націлені на зниження проблеми природних пожеж.

     Ознайомитися із проектом Закону можна за посиланням –      sites/default/files/u184/proekt_zu_pro_vnesennya_zmin_shchodo_silskogospodarskih_zahodiv.pdf
     Порівняльна таблиця до проекту Закону – sites/default/files/u184/porivnyalna_tablicya_zu-pro_vnesennya_zmin_shchodo_silskogospodarskih_paliv.pdf
     Інформація щодо Першого Національного круглого столу - nubip.edu.ua/node/38179
     Програма ІІ Національного круглого столу - sites/default/files/u184/reefmc-gfmc-national-round-table-fire-management-9-apr-2019-agenda-ukr-v5.pdf

Світлана Адаменко,

викладач кафедри лісового господарства